Başlık yok

 

LACTOFERRİN HAKKINDA BİRKAÇ BİLGİ

Laktoferrine henüz aşina değilseniz, doğal olarak oluşan bu proteini tanımanın zamanı geldi. Bir glikoprotein olarak sınıflandırılan bu protein, öncelikle nötrofiller (beyaz kan hücresinin en bol türü) ve ekzokrin [salgı.) bezleri tarafından salgılanır ve tükürük, gözyaşı, meni, safra, sindirim suları, idrar, kan plazması ve amniyotik (hamileik sıvısı) sıvılarda bulunur.

 

İnsan laktoferrini (aynı zamanda laktotransferrin veya Lf olarak da bilinir), demirin hücrelere aktarılmasında ve kandaki serbest demir seviyelerinin kontrol edilmesinde rol oynayan transferrin proteinlerinden biri olarak belki de en iyi bilinmesine rağmen, aynı zamanda önemli bir anti-bakteriyel özelliği ile güçlü bir bağışıklık modülatörüdür. , anti-viral ve antioksidan özelliklere sahiptir.

 

Bu protein insan ve diğer memelilerin sütünde bulunabilir. Doğumdan sonra üretilen ilk süt olan kolostrum, bebeklerde bağışıklık ve gastrointestinal gelişimi desteklemek için gerekli olduğundan, daha olgun anne sütünde bulunan miktarın yaklaşık yedi katı olan yüksek düzeyde laktoferrin içerir.

 

Vücuttaki laktoferrin seviyeleri inflamasyonun bir belirteci olarak kullanılabilir. Aslında dışkıdaki laktoferrin seviyeleri, inflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) ve sindirim sisteminin bazı bakteriyel enfeksiyonları gibi durumlar için teşhis çalışmasının bir parçası olarak kullanılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski